Kookstudio 

Welkom bij de Kookstudio!

Boerderij Den Hoek beschikt over een prachtige kookstudio “De Boerenkeuken”. De Boerenkeuken is de basis voor alle activiteiten die op Boerderij Den Hoek plaatsvinden. Zo kunt u in De Boerenkeuken terecht voor kookworkshops, workshops op Koelinair gebied, wijnproeverijen, rondleidingen over de boerderij en door de kaasmakerij, het maken van uw eigen kaasje, en nog veel meer!

Daarnaast beschikt Boerderij Den Hoek over een sfeervolle vergaderzaal boven De Boerenkeuken. Hier kunt u terecht voor vergaderingen, trainingen en teambuilding. De rustgevende sfeer en de unieke omgeving zullen een positieve invloed hebben op de resultaten.

U vind onze kookstudio midden in de weilanden tussen de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen op slechts 2 minuten van de snelweg.

In De Boerenkeuken maakt u weer kennis met het eerlijke leven van het platteland en kunt u in alle rust genieten van ons heerlijke stukje platteland!Foto’s Kookstudio

Foto’s Kookstudio

Wij heten u van harte welkom in kookstudio “De Boerenkeuken van Den Hoek”

Kookworkshop

Samen genieten van heerlijke kookworkshops

Lekker koken en heerlijk dineren, dat zijn de ingrediënten voor een kookworkshop in De Boerenkeuken van Den Hoek. Tijdens een kookworkshop in De Boerenkeuken van Den Hoek gaat u onder leiding van een professionele chef-kok een overheerlijk diner bereiden. Naast het lekker ontspannen koken en dineren met zijn allen is het ook mogelijk om een rondleiding over het melkveebedrijf en de kaasmakerij te maken. Bij alles wat we op Den Hoek doen staat gemoedelijkheid en gezelligheid voorop en we zullen er alles aan doen om er een dag van te maken om nooit te vergeten.

Het programma van een kookworkshop ziet er als volgt uit:

16.00 uur:
Ontvangst met een aperitief, u ontvangt een boekje met recepten en de bereidingswijze van het menu. Aan de hand hiervan krijgt u nog een gedegen uitleg door onze chef-kok.

16.30 uur:
Na het handenwassen gaat u, in dit voorbeeld, aan de slag met het maken van:

Winterse Parelgerstsoep
***
Tournedos van Hert met een balsamicoportsaus
Uientaartjes met Wilpenaer-kaas®
Stamppotje van Broccoli
***
Trio van Chocolademousse met vanillesaus

18.30 uur:
Na het zwoegen gaat u onder het genot van een drankje gezamenlijk genieten van uw zelfgemaakte diner.

21.00 uur:
Einde programma

De kosten voor dit programma bedragen voor 10 tot 20 personen € 59,50 per persoon en voor een groep van 20 tot 30 personen € 49,50 per persoon.

Minimumgroepsgrootte: 10 personen
Maximumgroepsgrootte: 30 personen

Voor € 12,50 euro per persoon kan een drankenarrangement bestaande uit koffie/thee, frisdrank, wijn en bier bijgeboekt worden, inclusief 21 % BTW.

Prijzen zijn exclusief consumpties en inclusief 6 % BTW.
De aanvangstijd van het programma wordt in overleg vastgesteld.

Koken als een echte Chef?

Cucina Italiana, Asperges, American BBQ, Portugees, Masterclasses, etc…….

Schrijf je in bij een van onze nieuwe culinaire kookcursussen verzorgt op Boerderij Den Hoek, in samenwerking met Schonewille Partyservice.

Wat u van ons kunt verwachten..
Tijdens een kookcursus gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de door ons aangereikte materialen. Natuurlijk krijgt u een mooi schort in bruikleen voor zodat uw eigen kleding beschermd blijft tijdens de cursus.

Alvorens u begint wordt er tijdens een korte uitleg besproken hoe de cursus hoort te verlopen. Veiligheid voor alles, hygiëne, de materialen, warenkennis en natuurlijk het menu komen aan bod tijdens deze uitleg.
Kort, maar met voldoende ruimte om al uw vragen te beantwoorden.
Een duidelijke receptuur wordt u overhandigd, deze mag u na afloop mee naar huis nemen.

Onze kookstudio is gelegen in Wilp-Achterhoek op het terrein van Boerderij Den Hoek.
Een inspirerende omgeving met uitzicht over de landerijen.
Na het koken wordt alles gegeten in het sfeervolle restaurantgedeelte, bij mooi weer kan er ook buiten gegeten worden.
Onze verse ingrediënten kopen wij bij voorkeur lokaal in, zo worden alle zuivelproducten rechtstreeks vanaf boerderij Den Hoek betrokken.

Onze kookcursussen bestaan uit 1 dagdeel met daarbij inbegrepen:
Gastvriendelijk ontvangst door onze medewerkers met koffie of thee en een heerlijk hapje bij aanvang van de cursus, receptuur, drankjes tijdens het eten, vers kopje koffie of thee als afsluiting.

Reserveren? kookcursus@kookstudio-deventer.nl !

Kookstudio De Boerenkeuken is ook uitermate geschikt voor het organiseren van Culinaire Evenementen. Om uw bedrijfsuitje, familiedag of relatie-evenement extra bijzonder te maken werkt Boerderij Den Hoek samen met diverse partners. Zo kunnen wij in overleg met u een Culinair Evenement neerzetten waar nog lang over nagepraat zal worden.

Culinaire Evenementen zijn altijd maatwerk en worden speciaal voor u samengesteld, neemt u gerust contact op voor de mogelijkheden.

Kom uw eigen Boerenkaas maken!kaasmaakworkshop

Tijdens de workshop kaasmaken wordt het hele proces van het kaasmaken doorlopen. U gaat zelf aan de slag en krijgt na afloop uw kaasje direct mee naar huis om hem daar te laten rijpen. U krijgt zo een goed inzicht in wat er allemaal bij het kaasmaken komt kijken.

Het kaasmaken is zeer geschikt voor vrijgezellenfeesten en familie-, of bedrijfsuitjes. Een workshop kaasmaken kan ook perfect gecombineerd worden met een kookworkshop in De Boerenkeuken.

Het programma zal er als volgt uitzien:

13.00 uur:
Ontvangst met een kopje koffie en een uitleg over het melkveebedrijf, de kaas- en zuivelboerderij en De Boerenkeuken en kijken van de video over het kaasmaken.

13.15 uur:
Beginnen met het maken van het kaasje volgens het Goudse recept. Er wordt in paren gewerkt en iedereen krijgt een kaasje van ongeveer 500 gram mee naar huis.

14.15 uur:
Het laten rijpen van de wrongel. Eventueel nuttigen van een consumptie, proeven van producten van de kaas- en zuivelboerderij en even pauze of een rondleiding over het bedrijf.

14.45 uur:
Wrongel in de vorm doen en de kaasjes onder de pers zetten. Rondleiding over het bedrijf indien dit niet eerder is gebeurd of eventueel bezoeken van de winkel bij de kaas- en zuivelboerderij.

16.30 uur:
Einde van het programma.

Dit programma is inclusief koffie bij ontvangst, consumptie tussendoor, proeven van producten van kaas- en zuivelboerderij Den Hoek en recept om mee naar huis te nemen.

De kosten voor dit programma bedragen € 29,50 per persoon.

Minimumgroepsgrootte: 10 personen
Maximumgroepsgrootte: 30 personen

Prijzen zijn inclusief consumpties en BTW.
De aanvangstijd van het programma wordt in overleg vastgesteld.

Contactformulier

Leemsteeg 23

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Copyright © Boerderij den Hoek | Website made by AedQui, www.aedqui.nl