Boerderijwinkel en streekproducten 

Boerderijwinkel

In de Boerderijwinkel kunt u heerlijke en vooral eerlijke producten kopen, zoals Boerenkaas, yoghurt, karnemelk, kwark en boter.
Alle zuivelproducten die wij verkopen worden ambachtelijk gemaakt door Boerderij Goudbeek  met behulp van moderne apparatuur. Er wordt geen conserveermiddel toegevoegd zodat de typische smaak behouden blijft.
Boerenkaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk, dus het oorspronkelijke vetgehalte en de natuurlijke aroma’s blijven bewaard. Natuurlijk speelt hygiëne hierbij een belangrijke rol. Om variatie te krijgen produceren wij verschillende kruidenkazen zoals: brandnetel, tuinkruiden, paprika-ui-knoflook, kruidnagel, mosterd, etc..

De vloeibare zuivelproducten verkopen wij in glazen flessen, zodat de smaak beter behouden blijft. Doordat wij met statiegeld werken wordt het milieu zo min mogelijk belast.

 
 

Openingstijden Boerderijwinkel Den Hoek

De winkel is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid.
De openingstijden van de boerderijwinkel zijn als volgt:

Dag van de weekOpeningSluiting
Dinsdag9.0017.00
Woensdag (Let op: Alleen in de zomer, vanaf 1/4/2023)9.0017.00
Vrijdag9.0017.00
Zaterdag9.0016.00

Kerst- en relatiegeschenken

Heeft U er al eens over nagedacht?

Om Boerderij Den Hoek uw kerst- of relatiegeschenken te laten verzorgen.

Wij verkopen een compleet assortiment heerlijke kazen, echte boter en andere zuivelproducten. Aangevuld met met andere streekgebonden ambachtelijke producten en desgewenst met een selectie uit ons assortiment exclusieve producten als theedoeken, suikerwaren en jam.
Dit alles kan worden verpakt in een leuke kist, mand of iets ander functioneels. U geeft zo een uniek eerlijk heerlijk kerstgeschenk, waar u zeer positieve reacties op zult krijgen.

In verband met het tijdig bestellen van de diverse producten en de planning van de productie is het echter wenselijk dat u tijdig contact met ons opneemt, zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie neem dan contact met ons op. U zult merken dat de mogelijkheden onbeperkt zijn.

Ambachtelijke zuivelproductie

In de Boerderijwinkel kunt u heerlijke en vooral eerlijke producten kopen, zoals kaas, yoghurt, karnemelk, kwark en boter. Alle producten die wij verkopen worden ambachtelijk gemaakt met behulp van moderne apparatuur. Er wordt geen conserveermiddel toegevoegd zodat de typische smaak behouden blijft.
Boerenkaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk, dus het oorspronkelijke vetgehalte en de natuurlijke aroma’s blijven bewaard. Natuurlijk speelt hygiëne hierbij een belangrijke rol. Om variatie te krijgen produceren wij verschillende kruidenkazen zoals: brandnetel, tuinkruiden, paprika-ui-knoflook, kruidnagel, mosterd, etc..

Alles staat onder strenge controle. Het labaratorium van de melkfabriek controleert de melk op kiemgetal, celgetal en reinheid. C.O.K.Z. controleert de kaas, ook geven zij het rijksmerk uit dat garandeert dat u een eerlijk stukje boerenkaas koopt. Onze vloeibare producten verkopen wij in glazen flessen, zodat de smaak beter behouden blijft. Doordat wij met statiegeld werken wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Boerenzuivel van Boerderij den Hoek

Unieke smaak dankzij optimale versheid en ambachtelijke bereiding

Voor de volle, natuurlijke smaak van (karne-)melk, boter, yoghurt of kwark kies je voor producten die gemaakt zijn op Boerderij Den Hoek. De superverse melk komt van de eigen koeien. Voor de bereiding van onze zuivelproducten wordt de dagverse melk verhit (gepasteuriseerd). Het ambachtelijke bereidingsproces én de melk van de eigen koeien zorgen voor de bijzondere, karaktervolle smaak. Bij ons is zuivel maken nog handwerk, waarbij het vakmanschap van boer en boerin een grote rol speelt.

Strenge hygiëne-eisen

Bij de bereiding van boerenzuivel worden de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne in acht genomen. Zo werken we op Boerderij Den Hoek volgens een speciale hygiënecode voor ambachtelijke zuivelproducenten.

Écht van de boerderij

Boerenzuivel is zuivel die echt op de boerderij bereid is. Zo maken we op Boerderij Den Hoek de volgende zuivelproducten:

 • Boerenkarnemelk
 • Boerenroomboter
 • Kruidenboter
 • Volle melk
 • Magere melk
 • Volle yoghurt
 • Volle vruchtenyoghurt
 • Magere yoghurt
 • Volle kwark
 • Magere kwark
 • Vanille Vla
 • Chocolade Vla
 • Slagroom

Productiewijze boerderijzuivel

Hieronder vind u de beschrijving van de productiewijze van enkele zuivelproducten:

Boerenkarnemelk
Dit is een bijproduct van de boterbereiding. Karnemelk wordt afgetapt nadat boter is gekarnd (vandaar de naam karnemelk). Echte boerenkarnemelk bevat heel weinig vet (0,4%). De romige smaak van echte boerenkarnemelk wordt veroorzaakt door de zeer fijne verdeling van de beschermlaag van vetbolletjes (enzym wat fosfatide heet) door de karnemelk.
Botervorming is sterk afhankelijk van het voer wat koeien eten. De consistentie wisselt daarom een beetje door het seizoen heen. Krijgen de koeien bijvoorbeeld veel vers gras in de wei, dan zal de karnemelk wat eerder vocht afscheiden.

Boerenroomboter
Melk wordt aangezuurd met zuursel en blijft daarna circa 24 uren staan. Vervolgens wordt de melk gekarnd (ofwel heftig geroerd). Vetbolletjes in de melk worden een beetje stukgemaakt, waardoor ze niet meer drijven maar gaan samenklonteren. Is de melk lang genoeg gekarnd, dan zijn er allemaal klontjes boter waarneembaar in de melk.
Het vocht (karnemelk) wordt dan afgetapt. Om te voorkomen dat de boter een hele zure smaak houdt; wordt de boter gewassen met koud water. Dit wassen (ofwel uitspoelen van de karnemelk) gebeurt tweemaal. Vervolgens wordt de boter gekneed om het vocht er zoveel mogelijk uit te krijgen. Het laatste vocht wordt afgetapt, waarna de boter kan worden verpakt.

Yoghurt
Bij een melktemperatuur van circa 30 graden wordt een yoghurt (bacterie) cultuur toegevoegd. De melk wordt doorgeroerd en vervolgens circa 20 uur met rust gelaten. Er vindt dan een volledige verzuring plaats. Het specifieke yoghurt aroma wordt veroorzaakt door de gebruikte bacteriecultuur.

Magere zuivelproducten met een volle smaak

Op Boerderij Den Hoek verkopen we van diverse zuivelproducten ook een magere versie. Bij het produceren van magere zuivelproducten wordt de melk eerste afgeroomd alvorens deze te verwerken. Hierdoor bevatten deze zuivelproducten slechts 0,5 procent vet. Door de ambachtelijke verwerken van deze zuivelproducten blijft echter de volle smaak behouden en zult u nauwelijks verschil proeven met onze volle producten.

Een goede reden dus om voor de magere producten met een volle smaak te kiezen!

Wat is Boerenkaas?

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij bereid is. Momenteel zijn er zo’n 400 boerengezinnen die zich hebben gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van hun melkveestapel (meestal koeien) tot Boerenkaas. Zij gebruiken voor het kaasmaken dagverse melk, rechtstreeks van de koe. Boerenkaas is dus altijd bereid van zogenaamde ‘rauwe’ melk. Melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dát maakt – samen met de ambachtelijke bereiding – de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden.
Meestal is de kaasbereiding het werk van de boerin. Bij de bereiding van Boerenkaas heeft iedere boerin haar eigen receptuur en haar eigen manier van werken.

Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.
Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak. Deze verscheidenheid is juist één van de karakteristieke eigenschappen van Boerenkaas die het product bijzondere charme verleent. Boerenkaas is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van Boerenkaas. Juist omdat Boerenkaas zo puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas.

Als je het hebt over kernwoorden die heel specifiek van toepassing zijn op boerenkaas, zijn dat echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, traditie, smaak en genieten.

Boerenkaas is één van Nederlands bekendste en zeker langst bestaande speciaalkazen. De kwaliteit van Boerenkaas staat al jarenlang nationaal en internationaal in hoog aanzien.

(bron: www.boerenkaas.nl)

Boerderij Den Hoek is zoals de naam al zegt een echte boerderij

Boerderij Den Hoek is zoals de naam al zegt een echte boerderij. De kernactiviteit van Boerderij Den Hoek is het jongveebedrijf met ongeveer 45 stuks jongvee, van kalfjes tot pinken. In de zomerperiode graast het vee buiten op onze 17 hectare grasland wat grotendeels direct om de boerderij ligt.

Naast het jongveebedrijf zijn er op Boerderij Den Hoek een aantal andere activiteiten ontplooit. Zo is er sinds 1989 een Boerderijcamping, sinds 1999 de kaas- en zuivelmakerij met Boerderijwinkel en sinds 2003 kookstudio De Boerenkeuken.

Wij hebben Boerderij Den Hoek op deze manier opengesteld voor u zodat u weer kennis kan maken met het echte boerderijleven.

U kunt zo meegenieten van een heerlijk stukje platteland!

Copyright © Boerderij den Hoek | Website made by AedQui, www.aedqui.nl